Esteu aquí

L'Esbart mes a + Octubre 2020

L’ESPAI DEL SOCI I LA SÒCIA

Última hora

Les notícies sobre noves restriccions per aturar el coronavirus s’han anat precipitant durant els últims dies.

Les darreres, que afecten directament l’activitat de l’Esbart, prohibeixen les activitats extraescolars de totes les edats. De manera que, a partir d’avui mateix, divendres 30 d’octubre, totes les classes d’Andança es faran de forma telemàtica a través del Google Classroom.

En aquesta plataforma, cada classe té el seu link, que sempre és el mateix. Perquè les famílies tinguin accés a aquests links de forma fàcil i ràpida, s’han penjat a la pàgina web en un apartat específic. 

http://esbartsantcugat.cat/classes-telematiques

Primer cas de coronavirus a l’Esbart

El passat dimarts 20, una mestra d’Andança i balladora de Cos de Dansa va donar positiu en un test PCR de rutina. Com a conseqüència, i seguint les indicacions dels serveis sanitaris, tots els balladors i balladores de Cos de Dansa van haver-se de confinar i realitzar-se el test, que, afortunadament va ser negatiu per a tothom.

Donat que la major part dels mestres d’Andança són membres de Cos, les classes de tot el professorat confinat s’han hagut de fer de forma telemàtica durant els deu dies de confinament. 

La mestra afectada ha estat totalment asimptomàtica, s’ha trobat perfectament i ja s’ha realitzat el test que li ha permès reprendre la seva vida amb normalitat.

 

ANDANÇA

Primeres classes

Les classes d’Andança han començat aquest mes d’octubre i, després de sis mesos, l’Esbart s’ha omplert de dansa i alegria de nou.

Tant l’alumnat com el professorat s’han adaptat a les noves maneres de fer i al nou funcionament de seguida, perquè el que més importava era venir a compartir dansa amb els companys i companyes i passar una bona estona. 

 

 

La castanyada a l’Esbart

 

A Andança s’expliquen les tradicions i se celebren les festes populars tot ballant. El curs sempre comença amb un treball sobre la tardor, sobre la castanyada, especialment en els grups de més petits, i sobre Tots Sants, per als grups de més grans.

Aquest any, no s’han pogut portar castanyes a les classes per ballar i fer jocs amb elles, així com tampoc s’ha pogut crear cap activitat especial de Tots Sants que comportés qualsevol tipus de material, però les danses de la castanyada no han faltat.

I, per als més petits, la senyora castanyera no ha pogut visitar-los a classe, però els ha enviat un vídeo molt divertit de com ha anat a buscar les castanyes a la muntanya.

 

 

 

 

 

Classes virtuals

 

A causa del confinament dels mestres, Andança ha hagut de fer moltes classes de forma telemàtica a través de la plataforma del Google Classroom. Aquestes classes han anat molt bé gràcies a la predisposició tant de mestres, com de famílies, com d’alumnes.

Amb les noves mesures, aquestes classes telemàtiques hauran d’allargar-se com a mínim dues setmanes.

 

 

 

 

 

I TAMBÉ...

Ballada de Cos de Dansa anul·lada

Cos de Dansa tenia programada una ballada a la Festa de la Tardor el passat 23 d'octubre. A causa de les restriccions per la COVID-19, la Festa de Tardor ha quedat ajornada al cap de setmana del 13, 14 i 15 de novembre. 

Encara s’està treballant en quin serà el nou format de la Festa de Tardor i no se sap si el Cos de Dansa podrà participar-hi en format d'actuació.

 

Cessió d’espais a altres entitats

Del confinament de gran part de la plantilla de mestres i de la impossibilitat de fer classes presencials, l’Esbart ha tret una cosa molt positiva: ha pogut acollir, durant aquests dies, classes d’altres entitats de la ciutat que havien quedat penjades pel tancament d’espais municipals. 

D’aquesta manera, el Grup Mediterrània, l’Escola de Música Tradicional i el grup de teatre de La Unió han pogut fer alguns assajos al local.