Esteu aquí

Traspàs

 

Traspàs és herència, història recollida,

 un camí, un relleu.

 

Traspàs és donar nova vida al nostre llegat.

 

Traspàs, és un recorregut per la transformació de la coreografia d’arrel tradicional del Cos de Dansa de l’Esbart Sant Cugat des del 1976 al 2019. És un pas per alguns dels treballs realitzats pels diferents directors/coreògrafs que han passat pel Cos de Dansa; Salvador Mel·lo, Joan Serra i Vilamitjana, Sílvia Pérez Mateu i Laia Martínez Ventura. 

De manera cronològica passejarem per l’històric coreogràfic posant l’interès en l’evolució de la coreografia i en els matisos de cada director/a. 

Amb Traspàs, el Cos de Dansa de l’Esbart Sant Cugat ha fet un gran treball de documentació històrica. Hem recuperat tres peces de cada director/coreògraf (excepte de Salvador Mel·lo, que en són dues) intentant ser el màxim de fidels a la coreografia original. 

Les peces han estat escollides tenint en compte característiques de la coreografia, per tal que juntes puguin ser mostres de l’evolució i canvi en cada director/a. Al fer la tria, també s’ha tingut en compte el criteri de les dues darreres coreògrafes, Sílvia Pérez i Laia Martínez, de les balladores del Cos de Dansa, i de l’equip de producció i direcció. 

Traspàs és una travessia per la història del Cos de Dansa de l’Esbart Sant Cugat que vol traspuar no tansols l’evolució de la nostra dansa sinó també els moments històrics i socials, les modes, els rols, i sobretot les essències de cada director/a. És per tant, també, un record i un homenatge als antics balladors/es i sobretot als directors/coreògrafs que han donat vida a l’evolució de la dansa catalana d’arrel tradicional. 

El repte de Traspàs és tornar a posar en escena peces de moments molts diferents, amb energies i essències diverses i que van ser ballades per altres cossos. Prenem peces que han estat passatgeres i les embolcallem amb la nostra realitat actual, per ajudar-nos a aterrar en el present malgrat parlem de passat. 

Aquest espectacle vol ser una mostra de l'evolució de la dansa catalana des de la idiosincràsia de l'Esbart Sant Cugat, un homenatge a la dansa de la que sens dubte sorgirà una reflexió sobre els models de gènere i els rols socials. 

Per a fer possible i homogeni aquest traspàs de danses tan diferents i amb sonoritats tan diverses (segell propi d'aquests 44 anys d'evolució de l'Esbart Sant Cugat), l'espectacle comptarà amb un grup de músics en directe sota la producció musical de Marc Serrats

Traspàs és una retrospectiva del Cos de Dansa de l'Esbart Sant Cugat a travès de les creacions de Salvador Mel·lo, Joan Serra, Sílvia Pérez i Laia Martínez. 

TRASPÀS és una producció d'Esbart Sant Cugat
c/Vallès, 51 08172 de Sant Cugat del Vallès
Contacte i informació: Lali Mateu
info@esbartsantcugat.cat / cosdedansaesbartsantcugat@gmail.com
930071060 / 616498329